İddiaya göre Konya’da Suriyeli bir grup, parkta oynayan küçük bir çocuğun yanına giderek 20 lira istedi. Çocuğun parayı vermeyi reddetmesi üzerine Suriyeli gruptan bir kişi, çocuğun ensesine ve yüzüne kezzap attı. Yaralanan çocuğun ailesi de zanlılardan şikayetçi oldu. Şikayeti duyan Suriyeli grubun, bu kez çocuğun ailesini kezzapla yakmakla tehdit ettiği öne sürüldü.

İKTİDARA YAKIN YAYIN KURULUŞLARI HABERİ BİR TÜRK YAPMIŞ GİBİ VERDİ

Candan ailesi, sosyal medyada da yayılan haberi iktidara yakın yayın kuruluşlarının çarpıtarak verdiğini ileri sürdü. Konya'nın yerel televizyon kanalı Kon TV ile Yeni Şafak ve Akit gazetelerinin, kendilerinden bilgi almadan, yeterli bilgi toplamadan masa başında haber yaparak yandaş yayın yaptığını savunan anne Medine Candan, "Özellikle söylüyorum Konya'nın yerel kanalı Kon TV, yandaş bir haber vermiştir. Benim çocuğum İsmail Candan'ı yakan Türk vatandaşı değil Suriyelidir, göçmendir. Kon TV, Yeni Şafak Gazetesi, Akit Gazetesi hangisi olursa olsun, gelecekler benim yanımda, benim ağzımdan dinleyecekler, ondan sonra haber yapacaklar. Bunların hepsinden davacıyım" dedi.

AİLEYE ZAFER PRTİSİ SAHİP ÇIKTI

Acılı aileye Türkiye'nin sığınmacı sorunuyla mücadele eden Zafer Partisi'nin Konya İl Teşkilatı sahip çıktı. Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez ve yönetim kurulu üyeleri, 20 TL için ensesine Suriyeli komşuları tarafından kezzap atılıp yüzü ve kolu yakılan Yusuf İsmail Candan ve ailesini ziyaret ederek, destek oldu. 

Ümütkesmez, "Yaralı anne, Yenişafak, Kon Tv gibi kanalların kendilerini ziyaret edip konu hakkında bilgi almadan, masa başı haberle 'olayı Suriyeliler yapmadı, aile yalan söylüyor' açıklamasına haklı olarak çok içerlemiş. Kendi vatandaşı yerine yabancı uyrukluları önceleyen anlayışı kınıyorum. Hukukçu arkadaşlarımız aileye gerekli desteği vereceklerdir" diye konuştu.

Ümütkesmez, ülkede çok sayıda asayiş olayına karışan Suriyelilerin, kezzabı nereden bulduğu ve neden yanlarında taşıdığının sorgulanması gerektiğine dikkat çekerek, yetkilileri bu konuda göreve çağırdı.

Olay sosyal medyada yayılınca sanat camiası da tepki göstererek, Suriyelilerin bir an önce ülkelerine gönderilmesini istemişti.

Editör: Yadigar Hanım