Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2022 Yılı Birinci Olağanüstü Genel Kurulu’nda suya yüzde 25 kararı çıktı.

SU ZAMMINI SAVUNDU: "HAYATIN GERÇEKLERİ VAR"

Manisa yerel basınında çıkan haberlere göre toplantıda açıklamalarda bulunan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapılan zammın en büyük nedeninin elektriğe gelen yüksek zamlar olduğunu belirterek;  “Hayatın gerçekleri var. Bizim elimiz kolumuz enerji olduğu için istemediğimiz bu artışları yansıtmak zorundayız. Gönül istiyor ki en düşük ücretten verelim. Ancak gelir gider dengesini sağlamak lazım. Enerji fiyatlarının arttığı süreçten bugüne MASKİ'ye elektrik için 200 milyon lira ödünç para verdik” dedi.

ARALIK AYINDAN BUGÜNE YÜZDE 294 ARTIŞ OLMUŞ

Madde ile ilgili söz olan İYİ Parti Manisa Büyükşehir Grup Başkanvekili Gökhan Köse ise, “Yapılan zam oranı ilk rakamlara göre düşmüş. Burada vatandaşa çok yansıyor. Ben TÜİK rakamlarına bakıyorum Aralıktan bugüne kadar yüzde 45,72 enflasyon var diyor. Buna böyle baktığımızda Aralıktaki 20 ton su tüketen bir yerin 102 lira su bedeli, bunun da yüzde 40’ı atık su bedeli olmak kaydıyla bununda 143 lira bir ödemesi var. Aralık ayında 143 lira ödeyen bir kişi şimdi 505 ödeyecek. Hadi yüzde 25 olunca 400 olsun. Aralık ayından bugüne yüzde 294 artış olmuş. ” dedi.

Oylamaya sunulan madde AK Parti, MHP’nin oylarıyla ok çokluğuyla kabul edilirken, İYİ Parti ve BBP ret oyu verdi. Meclisi terk eden CHP ise oy kullanamadı. Zammı yargıya taşıyacağını açıkladı…

Editör: Ali Özyiğit