Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Şanlıurfa'da katıldığı Eşraf buluşması'nda 14 Mayıs'taki seçimlerin "Şampanya patlatanlarla temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler" arasında olacağına yönelik kutuplaştırıcı sözlerine ilişkin tepkiler devam ederken, bir tepki de Karar gazetesi yazarı Taha Akyol'dan geldi. 

Taha Akyol, bugünkü yazısında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçimlerin "Şampanya patlatanlarla temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler" arasında olacağına yönelik sözlerini değerlendirdi. Akyol, "Muhalefetteki milyonlarca vatandaşın inancına saldırı olduğu gibi AK Parti seçmeni içinde şampanya patlatanlar az değildir" diye yazdı.

Akyol, "İstismar" başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi:

"Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimlerin 'şampanya patlatanlarla temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler' arasında olacağını söylemiş! Muhalefetteki milyonlarca vatandaşın inancına saldırı olduğu gibi AK Parti seçmeni içinde şampanya patlatanlar az değildir.

Çirkin bir kutuplaştırma fakat sürpriz değil.

Adalet Bakanı, ülkemizde adaleti tahrip eden en önemli meselelerden biri olan 'hakimlere coğrafi teminat' yokluğunu ağzına alabilir mi?! Ülkemizin hukuk devleti sıralamasında kendisinin de büyük katkılarıyla 111. sıraya düştüğünü söyleyebilir mi?!

Böyle sözler ekonomide de hukukta da nelerin üstünü örtüyor, görüyorsunuz.

Dünyadaki iktisadi payımız 1980 seviyesine düştü; bu yüzden.

Halbuki gelişmiş ülke olmanın tek yolu sorunlara çözüm arayışında ilim zihniyeti, değerler sahasında özgürlük ve bir arada yaşama kültürüdür."

BOZDAĞ: ŞAMPANYA PATLATIP SABAHA KADAR KUTLAYANLAR...

"Şanlıurfa Eşraf Buluşması"nda önceki gün konuşan Bekir Bozdağ, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili şu skandal ifadeleri kullanmıştı:

"14 Mayıs'ın akşamı Türkiye'de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak. Bu ikisinden birini oluşturmak bizim, aziz milletimizin elindedir. O gece kimi sevindireceğimize iyi karar verelim. Ya Kandil sevinecek ya Şanlıurfa'nın asil insanları sevinecek."

Editör: Yadigar Hanım