Başlattığı “Adalet ve Değişim” yürüyüşüyle Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyen, partisine muhalif çıkışları nedeniyle CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday olacağı iddia edildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu’nun Tanju Özcan’ı makamında ziyareti ise iddiaları güçlendirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili ise açıklama yapılmadı.

Tanju Özcan, TV100’de katıldığı Doğru Yorum programında önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yakın ilişkileri olduğunu belirten Özcan, “Sayın Akşener’le parti programında ayrı düşen birkaç detay dışında pek bir sıkıntımız yok. Ama bu illa da İYİ Parti’ye katılacağım anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ YEREL SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİRECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etmiş, çalışmaların başladığını açıklamıştı.

Zorlu, açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Genel Başkanımızın konuşmasında ittifak yerine, milletimizin isteği hasıl olduğunda ve her yörenin yerel şartları dikkate alınarak iş birliklerinin belli yerlerde olabileceğine yönelik bir ifadesi oldu. Bizim için önemli olan yerelde hizmetin nasıl gerçekleşeceği. Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının ortaya koyduğu anlayış ‘Merkezde biz, yerelde biz, her yerde biz. O zaman hepimiz Türkiye’yiz’ böyle bir anlayış yok. Türkiye bu anlayış ile idare edilemez. Biz 85 milyon insanımızın çoğulculuğu, zenginliğini ortaya koyacak bir seçim atmosferi istiyoruz. Bu anlamda da kendi adaylarımızı çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Çalışmalarımızı başlattık.”

Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Eylül ayının ortasından itibaren teşkilatlarla bir araya gelmeye başlayacağını söyledi.

Editör: Yadigar Hanım