Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken, sivil inisiyatifin yanı sıra belediyeler de yardım için bölgeye akın etti. Ülke genelindeki bütün belediyeler gıda ve giyecek yardımından altyapı ile ilgili sorunlara kadar pek çok alanda hizmet vermeye çalışırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bölgeye gönderdiği yardımların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verilen emir ile Valilikçe engellendiğini öne sürdü.

Özcan, Belediye'ye ait Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatifi'nin yaptığı konserverleri, askıda konserve uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, hayırseverlerin önerisiyle deprem bölgesine de 1 tır konserver göndermek üzere harekete geçtiklerini, ancak Valilik talimatıyla bu yardımın durdurulduğunu söyledi. "İnsanlara yardım etmeye çalışanlar yerine milletine malına mülküne çöken Suriyelileri engelleyin" diyen Özcan, belediyelerin Valiliğe bağlı kuruluşlar olmadığını hatırlatarak, İçişleri Bakanlığı'nın da görevini yapmadığını savundu. Vali'nin 'Bolu Beyi' gibi davrandığını ifade eden Özcan, insanların artık yardım kuruluşlarına da güvenmediğini söyledi.

Devletin sınıfta kaldığını vurgulayan Özcan, "Özcan, "İstifa edeceğine ahkam kesiyorlar. böyle valilerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Millet enkazın altında, 'konserve gönderirsin gönderemezsin' diyor. Al, gönderemiyorum şimdi. Başın göğe ermiştir. Enkaz altındakilerin hayır duasını alıyorsundur. Öyle bir devlet ki haluk Levent kadar, Ahbap kadar yardım toplayamadılar, dün ona çamur atıyorlardı. Bugün de bizim kadar ylardım toparlayamadıkları için bizim yardımlarımıza engel olmaya çalışıyorlar. Evet enkaz altında kalan ve hayatta kalanların beddualarını alıyorlar" dedi.

Editör: Yadigar Hanım