Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılırken, dünya Türkiye'nin acısına duyarsız kalmadı. Son olarak Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen ve Yardımcısı William Lai de 1 aylık maaşlarını Türkiye'deki depremzedelere bağışlayacağını açıkladı.

Tayvan başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tsai ve yardımcısı Lai'nin Türkiye'nin deprem bölgesini en kısa sürede yeniden inşa etmesine yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapmayı umdukları, iki aylık maaşın Tayvan tarafından Türkiye'ye gönderilen yardımlara ek yapılacağı belirtildi.

Tayvan daha önce de 2 milyon dolar yardım yapılacağını duyurmuş, araç gereç ve arama köpekleriyle Türkiye'ye gelen 44 kişilik arama kurtarma ekibi çalışmalara destek vermek amacıyla Adıyaman'a gelmişti.

"TÜRKİYE BİZİ YALNIZ BIRAKMAMIŞTI"

Tayvanlı ekibin sorumlusu Huang Po Chun, Tayvan'da 1999 yılındaki büyük depremin ardından Türkiye'den ekiplerin yardıma geldiğini hatırlatarak, "Biz de şimdi hemen yardıma koştuk. 1999'un teşekkürü olarak burada bulunuyoruz. Biz arama kurtarmayı Türk ekipleri sayesinde öğrendik. Bu, Türkiye'ye ilk gelişimiz." dedi.

Geçen yıl Tsai ve Lai, savaştan zarar gören Ukrayna'ya yönelik insani yardım faaliyetlerine destek için yine bir aylık maaşlarını bağışlamışlardı. Cumhurbaşkanı Tsai'nin aylık maaşı yaklaşık 13 bin 300 dolar.

SOSYAL MEDYADA HUZUR HAKKI ALANLARA TEPKİ

Tayvan Cumhurbaşkanı ve yardımcısının Türkiye'ye desteği sosyal medyada taktir toplarken, Türk yöneticilerin depremin dördüncü gününde hala yardımda bulunmaması tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, "Tayvan Cumhurbaşkanı ve yardımcısı bir aylık maaşlarını Türkiye'ye bağışlamış. 3-5 yerden maaş alan bizimkilerden ses var mı?" sözleriyle eleştirdi.

Editör: Yadigar Hanım