Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP Samsun Milletvekili Mehmet Muş öncülüğünde toplandı ve kripto varlıklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini kabul etti. Toplantı sonrası yapılan duyuru ile kripto varlıklar için yeni bir yasal çerçeve çizildiği açıklandı.

CHP: Gecikmiş Bir Düzenleme

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kanun teklifini olumlu karşıladıklarını ancak düzenlemenin gecikmiş olduğunu belirtti. Türeli, Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi Blockchain Strateji Belgesi hazırlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Merkez Bankası'na ve MASAK'a çeşitli sorular yöneltti.

Vergilendirme Tartışmaları

Emekliye yeni ek ödeme geliyor: Hangi maaş ne kadar artacak? Emekliye yeni ek ödeme geliyor: Hangi maaş ne kadar artacak?

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, kanun teklifinin desteklenmesi gerektiğini, ancak daha fazla yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Özlale, kripto varlıkların kara para aklama mekanizması olarak görüldüğünü belirtti ve gelir eşitsizliğini azaltmak için daha adil bir vergi sisteminin gerekliliğine dikkat çekti. Özlale, bu kanun teklifinden hemen sonra kripto varlıkların vergilendirilmesinin konuşulması gerektiğini savundu.

Editör: Habererk Com