İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırının zanlıları dün yakalanmıştı. İki kişinin hayatını kaybettiği olayın zanlılarının ilk ifadesi ortaya çıktı.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan tekel bayisinde meydana gelen olayda Murat Özerbay, Tarık Özerbay, Azat Özer ve Samet Özer dükkanda bulunan 3 gence kurşun yağdırmış, Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen hayatını kaybetmiş, Yusuf Erzen isimli genç ise ağır yaralanmıştı.

Türkiye'deki ruhsatsız silahları ve bireysel silahlanmayı gündeme getiren cinayetin ardından kaçan ve iki kişinin ölümüne sebebiyet veren Murat Özerbay ile Samet Özerbay yakalandı. 

WHATSAPP PAYLAŞIMINA  SİNİRLENMİŞ

Şüpheliler, emniyet ekipleri tarafından farklı araçlarla Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. İki kişiyi öldürmekle suçlanan katil zanlısı Tarık Özerbay'ın ilk ifadesinde "İki aile arasında demir ticareti vardı. 625 bin TL ödendi ancak geri kalan 625 bin TL'nin ödenmesi sırasında sorunlar çıktı. Ben de avukatımla icraya verdim. Babası bu olay sonrası Whatsapp'ta bize yönelik hakaret içeren bir paylaşım yaptı. Whatsapp paylaşımına sinirlendim. Bu durum aile tarafından da görüldü. Bizi küçük düşürdü. Niyetim konuşmaktı, amacım cinayet işlemek değildi. Darp ettiğim kişi silah çekince silahla karşılık verdim" dediği öğrenildi.

Editör: Yadigar Hanım