Performans yavaşlamaları nedeni ile Apple'nin bu hatasını kabul ederek eski model iPhone kullanıcısı olarak müşterilerine 25 dolar değerinde bir geri ödeme yapacağı ifade edildi.

Eski telefon modellerin kasıtlı olarak yavaşlatmaya gittiğini kabul eden Apple'nin, kendisi hakkında açılan dava sonrasında 500 milyon dolar ödeyeceği belirlendi. Apple şirketi, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefona sahip olan eski müşterilerine 25 dolar yani yaklaşık olarak 155 lira değerinde bir geri ödemede bulunacak.

25 Dolar Ödeme Yapacak

2017 senesinde iPhone marka eski model cihazlarda görülen yavaşlamalar kullanıcıların canını oldukça sıkınca Apple şirketine üst üste tepkiler geldi. Performans yavaşlamaların doğruluğunu kabul eden Apple hakkında müşterilerden biri dava açmak durumunda kaldı. Şirket ise tüketici avukatları ile varılan anlaşma gereğince tüm sorumluluğu da üzerine aldı.

Hatayı kabul eden ve batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirime giden Apple bunun yanında 500 milyon dolara kadarda geri ödemeye yapmayı kabul etti. Bu alınan karar doğrultusunda Apple şirketinin, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olan müşterilerine Twitter üzerinden başvurmaları halinde 25 dolarlık bir iade gerçekleştireceğini duyurdu.

Editör: TE Bilişim