Yenilebilir enerji denildiğinde ilk akla gelen güneş panelleri ve elektrik. Zero Mass Water isimli firma bu ikiliden çok farklı bir uygulama ile içilebilir su üretmeyi başardı.

'Hidropanel' Zero Mass Water isimli şirketin keşefttiği güneş ve panel ikilisinden türetilmiş içilebilir su üretmek için kullanılan bir cihaz. Bu cihaza Source ismini veren şirket güneş ışığını, havayı, içme suyuna dönüştürüyor. Bu yeni teknoloji sayesinde, evimizin, karavanımızın, askeri birliklerin kısacası su sıkıntısı olan her yerin kullanabileceği şeklinde geliştirildi.

Dünya’daki küresel ısınma ve su kaynaklarının her geçen gün yok olması tehdidine karşı, şuan için yeterli görülmese de, kendi suyunu üreten insanların kendilerini daha güvende hissedecekleri de bir gerçek.

Source havayı ve güneş ışıklarını nasıl suya dönüştürüyor?

Zero Mass Water isimli şirket Source’ün nasıl çalıştığını açıkladı. Güneşe ışıklarını panelin içerisindeki pervaneleri çalıştırmak için gerekli enerjiyi sağlıyor.

Hava ve nem panele alındıktan sonra hava arttırılıyor. Aratan materyaller, su buharını yoğunlaştıran süngere benzeyen bir malzemeden geçirilmek üzere biriktiriliyor. Son işelem olarak, su içilebilir hale gelmesi için mineralize ediliyor. İçmek için hazır hale gelen suyun temiz kalması için ise ozonlanıyor.

Hazır hale getirilen su bir musluğa veya direkt olarak bir buzdolabına bağlanması kalıyor. Source standart iki panelli cihazdan yarım litre su hazırlayabiliyor. Bu 12 ile 24 bardağa denk geliyor.

Ayrıca Zero Mass Water isimli şirket Source2ün nem oranının çok az olduğu ortamlarda da çalışacağının garantisini veriyor.

Editör: TE Bilişim