İnternet denilince akla gelen ilk araç tarayıcılar. Bunlar kullanıcıların ellerinin altında bulunan ve dünya ile bağlantılarının sağlandığı ve dev şirketlerin elinde bulundurdukları araçlar.

Bilindiği gibi Chrome Google’nin Edge ise Microsoft’un. Bu iki devin tarayıcıları için verdikleri savaş sanal alemde tüm hızıyla sürüyor. Chrome son günlerde Edge kullanıcılarını reklam bombardımanına tutuyor.

Chrome, Edge kullanıcılarına Chrome geçmeleri isiçn resmen baskı yaptığı ve buna karşılık Microsoft’unda Windows 10'un Başlat menüsünde kullanıcılara Edge'e geçmelerini isteyen reklamlar yayınladığı biliniyor.

Google Edge'yi desteklenmeyen tarayıcı olarak göstermişti

Google, Edge geliştirilme aşamasındayken, Duo, Meet ve YouTube gibi uygulamalarda desteklenmeyen tarayıcı olarak göstermişti. Şimdi ise Chrome geçilmesi için bolca reklam yayınlıyor.

Chrome Web Mağazası'nda uzantıların güveli şekilde kullanılmasını önererek, Chrome'u öne çıkardı. Google Edge kullanıcılarını Google Arama, Google Haberler, Google Dokümanlar ve Google Çeviri gibi sitelerinin kullanılması için Chrome geçilmesi konusunda uyardı.

Reklam bombardımanı

Edge kullanıcıları, Google servislerini kullanırken Chrome'a geçilmesi için tekrar tekrar uyarması, kullanıcılar da bıkkınlık hissi uyandırırken, Edge'in Chrome kadar güvenli olmadığı imajını veremeye çalıştı.

Chrome kullanıcılarını Güvenli Tarama özelliği ile korurken, Edge tarayıcısında Microsoft Defender Smart Screen kullanarak kullanıcılarını koruyor.

Editör: TE Bilişim