X-59 QueSST adı verilen Süpersonik Jet’e kısaca X-59 deniliyor. NASA (National Aeronautics and Space Administration) Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi X-59’un çok sessiz çalışmasını istiyor.

NASA(National Aeronautics and Space Administration), Lockheed Martin ile birlikte çalışıyor. Lockheed Martin Süpersonik Jet’in yıl sonunda hazır olacağını ve bu plan çerçevesinde çalıştıklarını açıkladı. 2019 yılında Kaliforniya'daki Lockheed Martin Skunk Works yerleşkesin de Süpersonik Jet X-59’un kanatlarının takıldığını, jetin yeni teknolojilerinin geliştirilmeye devam ettiği duyruldu.

Lockheed Martin’in temsilcisinin Space. com’a yaptığı açıklamada; Süpersonik Jet X-59’un parçalarının bir araya getirildiğini, daha sonra jetin gövdesini alarak, denemeler yapılacağını açıkladı. Daha sonra ki aşamada ise, Süpersonik Jet X-59’un piste alınacağını kaydetti. Lockheed Martin’in temsilcisi Süpersonik Jet X-59 parçalarının üretilmesi konusunda ilgili bölümün çok iyi ve hızlı çalıştığını sözlerine ekledi.

Sesten Hızlı ve Çok Sessiz

Lockheed Martin’in temsilcisi Süpersonik Jet X-59’un ses hızından ve ses hızının çok üstünde hızlara çıkabileceğini ama bu hız sonucunda çıkabilecek gürültünün ise beklendiği olmayacağını iddia ederek, Sesten hızlı ve çok sessiz bir uçak yaptıkları konusunda iddialı olduklarını dile getirdi.

Lockheed Martin’in temsilcisi Süpersonik Jet X-59’un ses hızının üstünde uçtuğu zaman düşük seviyede sonik patlamalar oluştuğunu iddia ederek, Süpersonik Jet X-59’un tamamlanmasından sonra ses hızı ve gürültüsünün test edileceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim