Esenler Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun yönetiminde, soyadını anımsatanGökkelimesiyle başlayan sokak isimleri göze çarpıyor. Ayrıca, AKP’li eski bakanların adlarını taşıyan cadde isimlerinin kaldırıldığı belirtiliyor.

Odatv’nin haberine göre, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında oy kaybı yaşayan Tevfik Göksu’nun Esenler’de dikkat çeken cadde ve sokak isimleri bulunuyor. Türkiye genelinde şehit ve gazilerin adlarının verildiği sokak ve caddelerin aksine, Esenler’deki isimlendirmeler oldukça farklı. Göksu sokağı başta olmak üzere, “Gök” ile başlayan Gökay, Gökbay, Gökçe, Gökçen, Gökkaya ve Göknur gibi sokaklar bulunuyor.

21 Kasım 2022’de, 15 Temmuz Mahallesi’nde AKP’nin önde gelen isimlerinin adlarını taşıyan cadde isimleri, AKP genel merkezini anımsatıyordu. Ancak, bu cadde isimlerinin artık kullanılmadığı ve kaldırıldığı ortaya çıktı. Murat Kurum, Osman Aşkın Bak ve Hulusi Akar gibi isimlerin cadde isimleri de dahil olmak üzere, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Teknofest ve Ayasofya Camii gibi isimlerin cadde isimleri de artık yok.

Demokrat Parti’den “parlamento” açıklaması Demokrat Parti’den “parlamento” açıklaması

Kaynak: OdaTV - Ali Haydar Kılıç