Birgün yazarı Timur Soykan, sosyal medya hesabından Ahmet Nazariye ait ticari belgeleri paylaşarak Sedat Peker'in iddialarını doğruladı. 

Sedat Peker, Emre Olur aracılığı ile dün sosyal medya hesabından Mehmet Ağar'ın İran vatandaşı Ahmet Nazari’yi Türkiye’de sakladığını, sonra da vatandaşlık verdirdiğini iddia etmişti.

BirGün yazarı Soykan, Twitter’da yaptığı paylaşımda Peker’in iddialarının Nazari’ye ait ticari belgelerle doğrulandığını ifade etti.

Soykan paylaştığı belgelerle, Nazari’nin Şubat 2020’de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiğini belirtti.

Timur Soykan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"1- Sedat Peker, dün Ahmet Nazari'nin dünyada aranmasına karşın Mehmet Ağar tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığını iddia etmişti. Ahmet Nazari'nin ticari belgeleri bunu doğruluyor.

2- Nazari Gayrimenkul Şirketini Ahmad Nazarıshırehjını ismiyle kuruyor. Merkezi İstanbul Ataşehir. 18 Şubat 2020'de Sicil Gazetesi'nde T.C vatandaşlığına geçmesi nedeniyle şirket kaydında değişiklik yapıyor. Adı Ahmet Nazari'ye ve yabancı kimlik no'su T.C kimlik no'suna dönüşüyor.

3- Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına Şubat 2020'de geçmiş.

4- Artık T.C. vatandaşı ve yeni kimliğiyle şirketinin yapısında çok sayıda değişiklik yapıyor. Şirketinin 500 bin TL karşılığı payını yine yabancı uyruklu bir kişiye devrediyor.

5- Ahmet Nazari'nin kurduğu şirket Eylül 2020'de Ataşehir Varyap Meridian'daki adresini Beykoz'a taşıyor. Çok sayıda adres değişikliği ve pay devri oluyor.

5- 26 Nisan 2022'de şirketi, Maslak'ta. Bu kez Nazari, 500 bin TL'lik payını Alman vatandaşı Akram Leila Vural'a devrediyor. Ahmet Nazari'nin adresi: Eskişehir. Sedat Peker, Nazari'nin Eskişehir Valiliği'nden silah ruhsatı aldığını iddia etmişti. Yani bu bilgi de örtüşüyor.

ts1

ts2ts3ts4

ts5

Editör: Gökçe Sevim