Türkiye bir son dakika haberi ile çalkalanıyor.

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG bir kazaya daha karıştı.

Afyonkarahisar’ın Çobanlar mevkiinden gelmekte olan halk arasında patpat diye adlandırdığımız tarım aracı ile Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan TOGG T10X çarpıştı. Patpat tarım aracının kullanıcısı 65 yaşındaki Enver Alaka, TOGG’un çok sessiz geldiğini söyledi. Çarpışma anında her iki araç sürücüsünden de ölen ya da yaralanan olmadı. TOGG’un sağ kısmında kaporta hasarı oluştu. Tek emekli maaşı ile geçinmeye çalışan yaşlı adam hasarı karşılayamayacağını da belirtti. Yaşanan talihsiz kaza sonucunda patpat tamirciye giderken TOGG Bursa’daki fabrikaya geri döndü.

patpat

togg patpat

“Patpatını satsa bile hasarı karşılayamaz.”

Afyonkarahisar Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, Enver Alaka için destek talep etti; “Türkiye’nin yerli milli aracı olan TOGG ve patpat maalesef çarpıştı. Kazaya karışan sürücülere geçmiş olsun. Patpat tarımın fazla yapıldığı ilçemizde bizim olmazsa olmazımız. 2 bin 500 haneli ilçemizde bin 500’e yakın patpat var. Biz patpatlar için gerekli güvenlik önlemlerin alıyoruz. Kazadan dolayı maalesef hemşerimiz Enver ağabeyimiz ciddi bir hasar miktarı ödeyecek. İnşallah ağabeyimize katkı sağlanırsa, çok seviniriz.”

Bu TOGG’un ilk kazası değil.

TOGG daha önce de Volvo marka bir otomobil ile kaza gerçekleştirdi.

Sosyal medyada bu kaza ile ilgili pek çok iddialar ortaya atıldı.

togg volvo

İlk akla gelen Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan TOGG reklam ve tanıtım amacıyla mı bu kazalara karışıyor, ortada kasıtlı bir durum mu var.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı