TOGG'un ilk otomobili banttan indirildi. TOGG'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde düzenlenen açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiyat bilgisinin şubat ayında açıklanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük bir coşku içerisinde banttan aldığı TOGG ile fabrika içerisinde tur attıktan sonra TOGG'la birlikte kürsüye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Aynı vatanda hür bir şekilde yaşamak, hüzünlerin üstesinden ortak sevinçlerle gelmek, hedeflere ortak çabalarla ulaşmak millet olmak demektir. Ortak bir geleceğe yönelmek demektir. TOGG, güçlü yarınlar için ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Üretim bandından indirdiğimiz ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz.

Anadolu'da nice eserin temeli atıldı. Ancak genç cumhuriyetin parlak girişimleri, II. Dünya Savaşı ile birlikte görünmez eller tarafından birer birer akamete uğratıldı. Vatansever girişimlerin önü kesildi. İnsanımızın özgüvenini kırdılar.

Tayfun, Yunanistan'da gündem oldu. Daha durun bakalım. Bunun daha arkası gelecek. Şimdi TOGG, Avrupa'nın yollarına girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Çılgın Türkler geliyor diyecekler.

İstisnalar çıkabilir. Hiç kendinizi üzmeyin. Biz onlara değil, nereden nereye geldiğimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz. 

Avrupa'nın 1 numaralı ticari araç üreticisi olan Türkiye, dünyanın sayılı otomotiv ihracatçılarından da biridir. Buna rağmen yerli ve milli otomobil markasına sahip olmamak, milletçe yüreğimizi hep sızlatıyordu. Milli bir otomobil markası çıkarmanın vaktidir dediğimizde milletimiz de bu özlem ve coşkuyla yanımızda yer aldı.

Her çabamız gibi buna da dudak bükenler oldu. Yerli otomobil üretmek intihardır diyenleri gördük. Ancak biz kararımızdan taviz vermeyerek babayiğit aramayı sürdürdük. Fabrika nerede diyordunuz, işte burada.

Buradan tüm kamu ve özel sektör bankalarımızın yöneticilerine, vatandaşımızın TOGG'u rahatlıkla satın alabilmeleri için ellerini taşın altına koyma çağrısında bulunuyorum.

Şubat 2023'te başlayacak ön satışla vatandaşlarımız verebilecek. 

TOGG'un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliği sağlayacak şekilde karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak bir ürünün fiyatının bugünden belirlemek doğru ve mümkün değildir. Şubat ayında TOGG'un fiyatı açıklanacaktır."

TOGG'un Gemlik fabrikasının açılışına Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki lidere kürsüden teşekkür etti.

A Haber TOGG CANLI YAYIN İZLE | 29 Ekim yerli otomobil TOGG fabrika açılışı  canlı yayın

Editör: Yadigar Hanım