Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzyılın projesi olarak açıkladığı Sosyal Konut Projesi'nin ardından TOKİ konutlarının Suriyelilere verildiği gündem olmuş, TOKİ ise bunun doğru olmadığını açıklamıştı. Zafer Partisi Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Karaoğlu‘nun paylaştığı Gaziantep'teki TOKİ kura sonuçlarına ait listede Suriyelilerin olması gündem oldu.

Zafer Partisi Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Karaoğlu, Gaziantep'teki toplu konut kura sonuçlarını paylaştı. Karaoğlu’nun paylaştığı sonuçlarda yaklaşık 20- 22 Suriye ve yabancı vatandaş olması dikkat çekti.

Karaoğlu paylaşımında "İşte iktidar eliyle, yurdun artık örtülü olmaktan çıkıp bağıra bağıra meydana gelen işgalinin bir örneği. Gaziantep’te yapılan toplu konutlardan çıkan kura sonuçları…Diğer tüm ilçelerde de durum aynı. Seçimlerde bu işgale dur demek için Zafer Partisi seçenek değil zorunluluktur." dedi.

Engelli, şehit-gazi yakınları ile dar gelirli vatandaşlar ev hayali kurarken konutların Suriyelere çıkması tepkilere neden oldu.

Başvurusu kabul edilenler listesinde Suriyelilerden bazılarının isimleri şu şekilde:

1- Şeyho Omalar

2- Beşir Hablo

3- Ayşe Shaıkh 

4- Mohanad Özgür

5- Muhammed Abdulkerim

6-Serap Ahmed

7- Rua Abdulghanı 

8- Rahaf Onbashı 

9- Batol Aljammal

10- Elham Kalash

TOKİ’nin 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Hatay merkezde inşa edeceği bin 100 konutun resmi internet sitesinde yayınlanan başvurusu kabul edilenler listesinde Suriyeliler çıkmıştı. 

Editör: Yadigar Hanım