T24 Yazarı Tolga Şardan, İstanbul'dan milletvekili adayı gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yeniden bu göreve getirilmek istediğini, son dönemdeki açıklamalarının ardında bu niyetin yattığını yazdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adımlarını "Süleyman Soylu'nun Erdoğan'ı zorlayan açıklamaları: Hedef yeniden İçişleri Bakanlığı" başlıklı yazısında değerlendirdi. Soylu'nun Meclis'e girmesinin garanti olduğunu vurgulayarak, bakan iken milletvekili adayı olmasından memnun olmadığını ifade eden Şardan, "İçişleri Bakanlığı'nı milletvekilliğine tercih eden bir görüntü veriyor son zamanlarda, özellikle parti tabanına. Mesajı Erdoğan'a gönderdiğini düşünmek yanlış olmaz" dedi.

Şardan, kulislerde Soylu'nun bakanlıktaki yakın çalışma ekibine de benzer değerlendirmelerde bulunduğunun konuşulduğunu dile getirdiği yazısında şunları kaydetti:

"Bakanlıktaki yakın çalışma ekibine de benzer değerlendirme yaptığı yine bakanlık kulislerine yansımış durumda.

Soylu, geçtiğimiz günlerde emniyet teşkilatı içinde yeni yapılanma ortaya çıkarıldığından söz etti. Katıldığı son televizyon programlarından birisinde tespit edilen yapı içinde yer aldığı anlaşılan polisler için 'gerilla polisler' değerlendirmesini yaptı.

'TEŞKİLATTA KENDİSİNE VE EKİBİNE MUHALİF OLANLARA ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR'

Çalışmaların son aşamaya geldiğini ve savcılığa dosya gönderileceğinden bahsetti. Emniyet teşkilatında son günlerin konusu, Soylu'nun ortaya koyduğu 'gerilla polisler' oldu. Bu işin sonunda ne çıkacak şimdilik belli değil. Ama Soylu, teşkilatta kendisi ve ekibine muhalif duruş sergileyenleri 'aba altından gösterdiği sopayla' tehdit ediyor bir bakıma.

Siyasetteki kartları yerinde kullanmayı bilen politikacılardan sayılan Soylu'nun, 'muhteşem' bilgi elde etmesi halinde, en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla paylaşarak siyasi güç devşireceğini bu işlerin içindeki hemen herkes biliyor.

'NİHAİ AMACI ERDOĞAN'IN YERİNE GEÇMEK'

Ayrıca, seçim öncesinde bir kez daha Amerika'ya yüklenmesi, seçim kararını alan mensubu olduğu iktidarın lideri Erdoğan olmasına rağmen, demokrasinin koşulu seçimi 'darbe' olarak nitelemesi, boşuna değil. Hepsi Soylu'nun planlarının bir parçası.

Soylu'nun bu konudaki söylemlerinin ardında yeniden İçişleri Bakanı koltuğuna oturmak istediği mesajını Erdoğan'a gönderdiğini düşünmek yanlış olmaz. Nihai amacının Erdoğan sonrasında AKP'nin başına geçmek olduğunu unutmamak gerek elbette. 15 Mayıs'ın ilk saatlerinde durumun nasıl şekillendiği daha net ortaya çıkacak kuşkusuz."

Editör: Yadigar Hanım