CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AKP’nin çıkardığı torba yasaları eleştirdi. Tarhan, AKP’nin büyükşehirlerin belediyelerini kaybettiğinden bu yana çıkarılan kanunların asıl amacının İBB’nin bünyesinde olan vakıf mallarına çökmek olduğunu ifade etti.

AKP tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan “Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşüldü.

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, komisyonun mevcut iktidarın deprem bölgesini ayağa kaldırmak yerine BOTAŞ’ı bölerek yeni rantlar sağlamak için çalıştığını belirtti. Depremi hatırlatan Tarhan, “Vatandaşımızın çözülmeyi bekleyen onca derdi sorunu varken, biz burada OSB’lerle ilgili düzenlemeleri, enerjide yeni rantları ve BOTAŞ’ın bölünmesini ve özelleştirilmesini konuşacağız” dedi.

İlgili komisyonun deprem bölgesi için çalışması gerektiğini belirten Tarhan, “Bölgeye dair durum tespiti ve çözüm önerilerini görüşmemiz, olası diğer depremlerde benzer şekilde enkaz altında kalınmaması için alınacak tedbirleri değerlendirmemiz gerekirdi” dedi.

BOTAŞ’ın varlık fonuna devredildikten sonra zarar etmeye başladığını ifade eden Tarhan, “Varlık Fonu’na devredildikten sonra BOTAŞ, Sayıştay ve TBMM denetiminden çıkarıldı. Yaptığı sözleşmelere ticari sır denilmeye başlandı. Halkın parasını kullanıyor, ama hesap vermiyor. Şimdi getirdiğiniz düzenlemeyle bir kara deliğe dönüşecek. Ayrıca hem BOTAŞ hem de özel sektör üzerinden doğal gaz ithalatına serbestlik getiriliyor. Yani sektör, yandaş özel şirketlere bırakılıyor" diye konuştu.

Editör: Ali Özyiğit