Trabzon’da kadınlar, Meclis'e 4 parti ile giren Hizbullah'ı protesto etmek için yürüdü. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin kadın kolları, "Hak, hukuk, adalet", “Meclis'te Hizbullah istemiyoruz" sloganları atarak terör örgütü Hizbullah'a tepki gösterdi, 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüş, Atapark mevkiinden başlayarak, Atatürk Alanı'nda sona erdi. Burada açıklama yapan CHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş, "Ülkemizin geleceğinin böylesi emin ellerde ve hiçbir kazanımdan asla taviz vermeyecek şekilde yükselmesi için, sesimizi, yükseltmek, kuvvetlendirmek zorundayız" dedi.

Bektaş, "Geçmişten bugüne ülkemizde kadınlar ve hakları için mücadele eden farklı aktörler, gruplar, liderler olagelmiştir. Bu mücadeleye omuz veren herkesi şükranla, minnetle anıyoruz. Ülkemizde zaman zaman kadın hakları konusunda geriye düşüşler olsa da nihayet Atatürk ve Cumhuriyetin kadınlara kazandırdığı birçok hakkın halen korunduğunu ifade etmeliyiz. Ancak ifade ettiğimiz geriye gitmelerin önüne geçmek de nihayet hepimizin görevidir. Kadın haklarının, kadın özgürlüklerinin ve kadınlara özgü kazanımların geriye düşmemesi için bu sürecin önemli bir bileşeni olmak durumundayız. Kadınlara karşı ayrımcılığın tecavüzlerin, şiddetin, uyuşturucu çeteleri ve mafya yapılanmalarının, çocuk istismarları ve genç kadınların mağduriyetlerinin, işsizliklerinin, yoksulluk ve yoksunluğun, aşağılanmanın ve ötekileştirilmenin karşısında duruyoruz, cesaretle durmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım