İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırıdan sonra CHP'li vekillere bir saldırı da Trabzon'da yaşandı. CHP Milletvekillerine kurdukları stantta yapılan yumruklu saldırıya AKP Trabzon İl Başkanı ve AKP'lilerin saldırdığı iddia edildi.

Trabzon'da stand kuran CHP’liler ve milletvekili adaylarının üzerine AKP’li bir grup ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atarak yürüdü. Olayda, CHP Gençlik Örgütleri Genel Sayman ve CHP 6’ncı sıra Milletvekili adayı Mustafa Erdi Çakır yumruklu saldırıya maruz kaldı. Kavgada Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu da fiziksel saldırıya uğradı.

Kalabalıkta olan ve slogan atan kişilerden birinin AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu olduğu ortaya çıktı.

CHP’Lİ AKINCI ORTAYA ÇIKARDI

CHP Milletvekili Adayı İlker Akıncı, CHP’lilere saldıranların fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Akıncı, “Fotoğrafta gördüğünüz akp il başkanı, Milletvekili adayları ve akpliler bugün açık ve aleni şekilde provakasyonda bulunmak için bizim standımıza ve bizlerin üzerine yürüdüler” dedi.

Akıncı, emniyete de güvenliğin sağlanması için seslenerek, “Evet biliyoruz kaybetme korkusu ile artık kontrolü kaybettiler. Korku dağları sardı. Tekrar Trabzon Valiliği’ni ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nü uyarıyorum. Emniyet müdür yardımcınız da o provakatörlerin yanındaydı. Bu provakatörleri korumaya devam ederseniz bu kara lekeyi ömrünüzün sonuna kadar taşırsınız.” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ÇAKIR: İL BAŞKANI DEĞİL, KİRLİ ELLERİN TETİKÇİSİSİN

Erdi Çakır, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

Bu adama iyi bakın bugün bana ve arkadaşlarıma saldıran güruhun en önünde AKP İl başkanı olarak bulunan kişi. Sen il başkanı değil kirli ellerin tetikçisisin.

AKP Trabzon İl Başkan Sezgin Mumcu

Editör: Yadigar Hanım