Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ülkenin dört bir yanından bölgeye yardımlar gelmeye devam ediyor.

Deprem nedeniyle Süper Lig'de oynanacak maçlar 3-4 Mart tarihine ertelenirken, Avrupa'da mücadele edecek temsilcilerimizin maçlarını yapacağı açıklandı. UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda temsilcimiz Trabzonspor, 16 Şubat Perşembe günü sahasında Basel ile karşılaşacak.

AĞAOĞLU: MAÇIN GELİRLERİ DEPREMZEDELERE

Büyük felaketin gölgesinde zor bir karşılaşmaya çıkacak o lan bordo-mavili kulüp, müsabakaya büyük bir hassasiyetle hazırlanırken, karşılaşmadan elde edilecek gelirin tamamının deprem bölgesinde yaraların sarılması için AFAD'a bağışlanacağı açıklandı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo mavili takımın UEFA Konferans Ligi play-off turunda oynayacağı Basel maçında depremden etkilenenlere destek olmak üzere kombine biletlerin geçerli olmayacağını ve satılacak tüm bilet gelirlerinin AFAD'a bağışlancağını duyurdu. Ağaoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "16 Şubat Perşembe günü saat 20.45’te UEFA Konferans Ligi takvimi dahilinde oynamak zorunda olduğumuz bir maçımız var. Bu maçta Trabzonspor’un, Trabzonluların hassasiyetlerini gösterebileceği ve bu yardımların devamlılığını, sürekliliğini temin edecek bir faaliyet içerisinde bulunmasından kaynaklanan düşüncemizle birlikte bu maçımızın tüm gelirini AFAD’a bağışlamak ve yaraları maddi anlamda bir ölçü de olsun sarabilmek için bir karar almış bulunuyoruz. Burada en büyük özveriyi kombine bilet sahipleri olan siz değerli Trabzonsporlulardan bekliyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere kombine biletlerimizi bir kenara bırakıp bilet alıp bu maça gelerek ve bu maçtan elde edilecek gelirle yaraları bir ölçüde de olsun sarabilmek için sizlerin yardımına ihtiyacımız var" dedi.

ACUR ILICALI MAÇIN REKLAM GELİRLERİNİ BAĞIŞLIYOR

Öte yandan maçın yayın haklarını elinde bulunduran Acun Ilıcalı da yayın ile ilgili taktir toplayan bir karar aldı. Ilıcalı, "16 Şubat Perşembe günü Trabzonspor - Basel maçını TV8'den yayınlayacağız. Reklam gelirleri depremzede vatandaşlarımız için kullanılacaktır." açıklamasında bulundu.

Editör: Yadigar Hanım