Kuyumcular, yaz aylarında düğünlerin arttığına dikkat çekerek, düğün sahiplerini ikinci el bileziklerin sıfır ürün gibi satıldığını hatırlatarak uyardı.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, 6 ilde ikinci el bileziklerin sıfır ürün gibi satıldığını tespit ettiklerini belirterek, bir asrı aşkın geçmişi bulunan Trabzon hasır bileziklerinde ikinci el ürünlerin, sıfır bilezik gibi satışa sunulma riskine karşı tüketicileri uyardı.

Patentsiz satışı yapılamayan Trabzon hasır bileziğini, bazı kişilerin ikinci el ürün olmasına rağmen vitrinine koyduğunu, satarken de alıcıyı uyarladığını ifade eden Yazıcı, fatura da kesilmediği için bu satışlarda vergi kaçırıldığını söyledi. Bununla ilgili 6 ilde yaptıkları tespitleri yargıya taşıdıklarını kaydeden Yazıcı, Adli tatilin bitiminde konu ile ilgili çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Yazıcı. Trabzon hasırı almak isteyenlerin mutlaka güvendikleri kuyumcuya gitmeleri ya da odaya danışmaları tavsiyesinde bulunarak, düşük fiyatla satılan hasır bileziklerin ikinci el ürün olduğunu vurguladı.

Editör: Yadigar Hanım