Başkan Mehmet Akif Eroğlu, ikinci başkan Davut Menteş, kurul üyeleri Fatih Küçükcan, Mahmut Güngör, Doç.Dr. Yusuf Dinç ile birlikte başkan yardımcıları ve daire başkanları basın mensuplarıyla buluştu. Yeni yönetim, sektörlerin sağlıklı işleyişi, gelişimi ve ekonomiye katkısı için yapısal çözümlerden, ortak akılla geliştirilen iş birliklerine kadar birçok başlıkta yeni vizyon ve misyonlarını anlattı.

“Kurumumuz kısa sürede sektörün tüm paydaşların referans noktası olmayı başardı. Her geçen gün güçlenen kadromuzla sektörün sağlıklı bir şekilde gelişimi için ortak akıl ve istişare ile tüm paydaşları yakından dinleyerek önemli işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Şeffaf bir yönetim tarzını benimsediğimiz yeni dönemimizde her alanda sahada ve proaktif olacağız.

Attığımız adımları ve sektörlerimizle ilgili bilgileri sosyal medya hesaplarımızdan duyurarak güçlü bir iletişim politikası izleyeceğiz. Sorunlara yapısal çözümler geliştirmek için sektör paydaşlarının da içinde yer aldığı çalışma grupları oluşturduk. Amacımız eylem planı oluşturarak hızlı ve kapsamlı şekilde aksiyon almak."

'TRAFİK SİGORTASINA YAPISAL ÇÖZÜMLER GETİRECEĞİZ'

25 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortası ile ilgili kamuoyuna birçok haberin yansıdığının altını çizen Eroğlu, “Trafik sigortası bugün dünya genelindeki hemen hemen tüm ülkelerde branşın özelliği gereği sorunlu bir alan. Fakat bizim ülkemizde bu durum biraz daha fazla kamuoyunda yer alıyor. Biliyoruz ki yapısal çözümler getirmeden primi tarifeyi konuşmaya devam ederiz. Bu nedenle özellikle vurgulamak isterim ki, sigorta sektörünün regülatörü olarak trafik sigortasında kalıcı çözümler geliştirerek tüm paydaşlar için sürdürülebilir bir branş olmasını istiyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız yol haritamızı Ekim ayında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Eroğlu, 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın (OVP) Resmi Gazete’de hafta sonu yayımlanarak kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, "Son yıllarda devletimiz sigorta ve BES'in önemini vurgulayarak tüm ekonomi programlarında yer veriyor. Bu durum başta biz olmak üzere sektörün tüm paydaşlarına önemli görevler yüklerken, sektörün gelişimi açısından da dikkat çekici bir sonuç olduğunun altını özellikle çizmek isterim.

Editör: Habererk Habererk