İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Kurucu Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müridi ile evlendirmesi ve küçük kızın 7 yaşından itibaren uzun süre cinsel istismara maruz kalmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Büyük skandala gelen tepkilere karşı bir grup sosyal medya kullanıcısı da karşı atağa geçerek, cemaati aklamak amacıyla kampanya başlattı. Başlattığı kampanyada yine ’28 Şubat’ oyununu oynayan troller, büyük skandalın ‘bir oyun’ olduğunu iddia etti. Çocuk istismarını hiçe sayanlar, ortaya çıkan haberin 28 Şubat öncesinde Acizmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz’ün Fadime Şahin isimli bir kadınla basılması gibi bir ‘tezgah’ olduğunu savundu.

Sosyal medyada yapılan bazı troll paylaşımlar şöyle:


FADİME ŞAHİN OLAYI NEDİR?

28 Şubat kararlarının alınması öncesinde tarihler 29 Aralık 1996’yı gösterdiğinde Acizmenti Tarikatı lideri Müslüm Gündüz, Fadime Şahin isimli bir kadınla uygunsuz bir şekilde yakalanmıştı. Gündüz ve Şahin, Hüseyin Üzmez’in evinde basılmıştı. Televizyonlarda yayınlanan olay 28 Şubat sürecinin sembol olaylarından biri halinde gelmişti. İslamcı kesimler, ortaya çıkan skandalın ‘bir tiyatro’ olduğunu iddia ediyordu.

Editör: Yadigar Hanım