TRT'nin haber spikerlerinden Deniz Demir, ana haber bülteninde okuduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı nedeniyle hedef haline getirildi.

Deniz Demir, ana haberin sonunda okuduğu bayram mesajında "Bugün Cumhuriyetimizin 99'uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet'i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet... Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun! " dedi.

Demir'in mesajı okuduğu anlara ait görüntüler, sosyal medyaya yansıyınca bazı çevreler Deniz Demir'i hedef alarak, mesajda "dine karşı gelindiği" ve "ümmetin hedef alındığı"nı ileri sürdü. Bu iddialarla tepki gösteren söz konusu çevreler, TRT yönetimine de tepki gösterip Demir'in görevden alınmasını istedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Haber 7'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Demir'le ilgili şikayetlerin ardından TRT yönetimi harekete geçerek, 18 yıldır TRT'de görev yapan Demir'in ekranlardan çekildiği belirtildi.

Demir’in 18 yıllık TRT çalışanı bir memur olduğu öğrenildi.

TRT'den ise konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Editör: Yadigar Hanım