Hatay’ın Defne ilçesinde dün saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07’de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD, tsunami uyarısında bulundu.

AFAD açıklamasında "(Hatay'daki depremler) Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verdi.

AFAD'ın tsunami uyarısından sonra Reuters Muhabiri Ümit Bektaş'ın yaptığı paylaşım, AFAD'daki bir liyakatsizliği daha ortaya çıkardı. Bektaş'ın AFAD’ın depremzedeler için çadır kurduğu konumu yorumsuz olarak paylaştığı fotoğraf, pes dedirtti.

AFAD’ın uyarısını ve yine AFAD’ın Hatay Samandağ’da kurduğu çadırlarının görselini sosyal medya hesabından paylaşan Reuters Muhabiri Ümit Bektaş paylaşımına “Samandag’da cektigim kamp gorseliyle AA tweetini yanyana koyuyor ve yorum yapmiyorum :(“ notunu düştü.

Aynı AFAD'ın 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedeler için kurduğu çadırların konumu ise “Uyarıyı yapan AFAD’la çadırları kuran AFAD aynı kurum mu?” sorusunun sorulmasını neden oldu.

Editör: Yadigar Hanım