CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde aday göstermediği Tunç Soyer, “İl kongresinde 522 delegeden 508’inin oyunu alarak en yüksek desteği kazanan birine, bu kadar emeğe ve esere rağmen teşekkür bile edilmemesine buradan eleştirilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

İzmir’de uzun süredir devam eden ve Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayacak olan metro hattı tamamlanarak hizmete açıldı. Narlıdere Metrosu’nun açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP’li milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkan adayları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasında Tunç Soyer, göreve geldiği günden itibaren birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. “İzmir için canla başla çalıştık. Zor koşullar altında bile bahane değil, çözüm ürettik” diyen Soyer, “Bugün gururla söyleyebiliriz ki: Verdiğimiz sözleri tuttuk. Beş yıl önce seçim beyannamemizde vaat ettiğimiz 165 projenin %87’sini tamamladık ve 15 yeni proje ekleyerek bu oranı daha da artırdık. Beş yılda İzmir’in yarım asırlık sorunlarını çözerek gelecek 50 yılını güvence altına aldık. Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirdiğimiz 9 Eylül kutlamaları ve İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi ile bu başarıyı taçlandırdık. Uluslararası alanda elde ettiğimiz saygınlık ve İzmir duruşuyla, beş yılda uluslararası finans kuruluşlarından en fazla finansman sağlayan belediye olduk. Ya bir yol bulduk ya da bir yol açtık” dedi.

Soyer, hükümetin İzmir’e yönelik tutumuna da değindi: “İzmir’i tanıyanlar bilir ki, bu şehirde Ulaştırma Bakanlığı’nın hiçbir izi yok. Bunun yerine, kendi kaynaklarıyla metro hattını inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Türkiye’de son beş yılda raylı sistemlere bütçesinden en yüksek payı ayıran belediye biziz. Görev sürem boyunca İzmir’de 952 milyon Avro değerinde raylı sistem yatırımı gerçekleştirdik, bu da bugünkü kurla 31 milyar liraya denk geliyor. Peki, bu süre zarfında merkezi hükümetin İzmir’e ayırdığı raylı sistem yatırımı ne kadar dersiniz? Sadece 3 bin lira.” “İzmir, yıllardır parti-devlet anlayışıyla ikinci sınıf muamele gördü” diyen Soyer, “Buna rağmen İzmir, evrensel değerleri savunan CHP’ye desteğini sürdürdü ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerini korudu.

CHP ile İzmir arasındaki güçlü bağ tesadüf değil, her ikisi de Anadolu’dan dünyaya uzanan bir medeniyet köprüsü kurma çabasında. Ancak bugün, ‘değişim’ sloganının içi boşaltılmış ve umutlar karartılmış durumda. Eğer bir parti-devlete karşı mücadele ediyorsanız veya bir parti, sandıktan aldığı gücü kötüye kullanıp devleti ele geçiriyorsa, umuda her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır ve bu umudun gerçek sahibi halktır. Vatandaşın talepleri en doğru rehberdir.

‘Başka bir siyaset mümkün’ çünkü siyaset, yaşamı iyileştirme sanatıdır ve bu sanat, toplumla birlikte gerçekleştirildiğinde amacına ulaşır. Yani halkla birlikte, halkçı bir dönüşümle… Hepimiz daha iyisini hak ediyoruz, bu cennet vatan daha iyisini hak ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi