Tunceli'de komando taburunun yatakhanesinde çıkan yangın korkuttu. Yangına ilk müdahaleyi askerler yaparken, binayı saran yangın il merkezi ve ilçelerden gelen destek ekiplerle söndürülebildi.

Tunceli’nin Pertek ilçesinde 51’inci Komando Tugayı 1’inci Komando Taburu’nun 4 katlı yatakhanesinin çatısında akşam saatlerinde yangın çıktı. Elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangında, kısa sürede alt katlara sıçradı.

Bina tahliye edilirken, tabura ait itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine olay yerine il merkezi ve ilçelerden itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve TOMA’lar sevk edildi.

Takviye ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söldürülürken, olay yerine gelen Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan yetkililerden bilgi aldı.

VALİ ÖZKAN OLAY YERİNE GELDİ

Yangın ile ilgili açıklama yapan Vali Özkan, “Akşam saatlerinde Pertek ilçemizde bulunan 51’inci Komando Tugayı 1’inci Komando Taburu’nun vardiya yatakhanesinin çatısında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Pertek, Hozat ve merkez belediyeden itfaiyeler geldi. Ayrıca İl ve Bölge Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda TOMA bölgeye kısa sürede sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle şu an itibariyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Yaralımız yok” dedi.

Editör: Yadigar Hanım