Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Sırf daha iyi arabaya binmek, daha yeni telefon almak, daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle başka ülkelerin başka toplumların kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz" dedi.

Londra'da yaşayan AKP Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez, Erdoğan'ın açıklamalarına Youtube hesabından paylaştığı bir video ile cevap verdi. Çömez, Porsche marka arabasından inerek, "Bu sözler benim için kabul edilemez" diye konuştu.

Londra'da sokaklarda yattığını, tren gişelerinde bilet sattığını ifade eden Çömez, "Yeniden ayağa kalkarak sınavlara girdim ve dünyanın en iyi üniversitelerinden bir tanesinde genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyorum. Aynı zamanda Londra'nın ilk Türk hastanesini açtım. Alın teriyle. Asla ve asla ne bir iltimas ne de bir yolsuzluk yapmadan. Bugün bu ülkede istediğim arabayı alabiliyorum, istedeğim telefonu alabiliyorum, istediğim evde yaşayabiliyorum" ifadelerini kullandı.

15 yıldır İngiltere'de yaşadığını bunun 12 yılının çok zor geçtiğini belirten Çömez, "Eğer bu ülkenin insanları bu ülkeyi terk ediyorlarsa bunun tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Asıl kınanması gereken, varlık içerisindeki Türkiye'de insanları yoklukta yaşatmaya mahkum eden yöneticilerdir. Avrupa kapılarında İngiliz tefecilerin önünde para dilenenler utanmalıdır. Merak etmeyin az kaldı. Sandıktan demokrasi çıkacak. Asıl süfli olan ülkeyi soyanlardır, iktidardan nemalanıp, yurt dışına kaçıranlardır" dedi.

Editör: Yadigar Hanım