Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde başladı. "Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım" teması ile toplanan zirvede KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da bulunması, Kıbrıs'ı tanımayanlara mesaj olacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan zirveye, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Dönem Başkanı Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gözlemci ülkeleri temsilen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı.

Zirvenin yapılacağı salonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile el sıkışan liderlerin çektirdiği aile fotoğrafı dünyaya Türk devletlerinin birliği mesajını verdi.

Azerbaycan'ın teklifiyle, büyük depremler yaşayan Türkiye ile dayanışma için düzenlenen zirvede, afetler ve etkileriyle mücadelede işbirliğinin geliştirilmesine dair konuların görüşlüdüğü zirvenin aile fotoğrafı sosyal medyada KKTC'yi tanımayanlara atılmış bir şamar olarak yorumlandı.

Emekli Yarbay Ahmet Bedir Koyun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu resim dünyaya verilmiş çok önemli resimdir. KKTC'yi tanımayanların suratlarına indirilmiş bir şamardır. Türk Devletleri bu yüzyılın en önemli aktörü olacaktır. USA ve EU da KKTC 'yi tanımak zorunda kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım