Bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Anadolu Günleri Festivali dünya üzerindeki her Türk’e açık. Festivalin amacı Türk kültür ve sanatını tanıtarak, Türklük yolunda hizmet etmek isteyen kişilerin tanışmalarına vesile olmak.

Festivalde Zara, Sefo, Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Özgürcan Çoban ve Funda Arar gibi ünlü sanatçılar da konser verecek. Festivale yurt içi ve yurt dışından 400 gösteri ekibi de renk katacak.

Belediyehaber.com’da yer alan bilgilere göre, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Toyumuz için heyecanlıyız. Yine birlik, beraberlik, kardeşlik için bir araya geleceğiz. Kültürlerimizi sanatlarımızı sergileyeceğiz. Festivalimize yoğun bir katılım bekliyoruz. Tüm Ankaralıları festivalimize davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

FESTİVALDE BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZ KARDEŞLİĞİMİZ GELİŞECEK!

“Azerbaycan, KKTC, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan büyükelçilik düzeyinde katılım sağlayacak. Devlet olamamış Türk toplulukları da festivalimize katılarak kendilerine tanıtma imkanı bulacaklar.  Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına Anadolu’muz da dernek ve vakıflar aracılığıyla festivaldeki yerini alacak. Festivalde birliğimiz, beraberliğimiz kardeşliğimiz pekişecek. Türk dünyası ve Anadolu’muz kucaklaşacak. Gündüz bölümünde Türk Beyleri Kent Meydanımızdaki stantlarda kültürel öğeler sergilenecek. Akşam da katılımcılarımızın geceleri ve konserlerimiz olacak. Dolu dolu zengin bir içeriğimiz var”.

25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Editör: Habererk Haber Merkezi