Alişer Nevai Özbekistan Devlet Akademik Büyük Tiyatrosu Direktörü Mahmud Muminoviç Muratov, Kültür Bakanı olarak atanmıştır.

 1970 doğumlu olan Muratov, Cumhuriyet Çocuk Müzik Eğitim Okulunda öğretmenlik yaparak meslek hayatına başlarken, daha sonra Kültür İşleri Bakanlığı’nda Özel Etkinlikler ve Yarışmalar Bölüm Müdürü, Müzik Kurumları Dairesi Başkanı, Özbekistan Devlet Filarmoni Başkanı, Kültür İşler Bakan Birinci Yardımcısı, Taşkent Devlet Müzik Komedi (Operetta) Tiyatrosu Direktörü ve 2015 yılından bugüne kadar Alişer Nevai Özbekistan Devlet Akademik Büyük Tiyatrosu Direktörü olarak görev yapmıştır.

Olimpiyat Şan-Şöhret Müzesi Direktörü Rustam Djavdatoviç Kurbanov da Devlet Beden Eğitimi ve Spor Komitesi Başkanı olarak atanmıştır. Rustam Kurbanov, Taşkent Şehir Vali Yardımcısı, Bektemir İlçesi Kaymakamı, Özbekistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı, Özbek Turizm Milli Kurumu Başkanı, Kültür ve Spor İşleri Bakanı ve 2009 yılından beri Olimpiyat Şan-Şöhret Müzesi Direktörü görevlerinde bulunmuştur.

Editör: TE Bilişim