Kırgızistan’ın ünlü iş adamı Nurbek Capıkeyev, çok renkli kişiliğiyle ,misafirperverliğiyle, Türk tarihine önem  veren bir isim olarak biliniyor.

Kırgızistan’ın ünlü iş adamı Nurbek Capıkeyev; Kırgızistan’ın da Türk dünyasının da kalkınmasının, üretimden ve çok çalışmaktan geçtiğini belirtti.
İş adamı, İslam dünyasının Türk dünyası ile birleşerek, dünyada önemli ve büyük bir güç olması gerektiğini söyledi.
 Coğrafyada komşularımızla daha iyi ilişkiler kurarak, gerek Kırgız halkının, gerekse Türk dünyası vatandaşlarının, tıpkı Amerikalılar gibi, İngilizler gibi, Avrupalılar gibi rahat ve zengin yaşamalarını sağlamak mümkündür dedi.
Habererk genel yayın yönetmeni İsmail Türk’ü, özel olarak konutunda ağırlayan  iş adamı, kendisine uzun süre dağda avlanan bir topuz hayvanın etinden şaşlık ikram etti.

ismail2

 
Ayrıca Samsun Bafra’da bölgesine özel zannettiğimiz hamur işi nokul, yüzyıllardır Türk dünyasında varlığını öğrenen İsmail Türk şaşkınlığını gizleyemedi. 
 Bize bu tip mutfak ürünlerinin Rum ve Ermenilerden kaldığını iddia edenlerin iddiasının çürümesi ve bizzat Türk kültürünün, Türk mutfağının ürünlerinden birinin olduğunu öğrenmesi de ilginç bir tespit oldu.
 Bu sempatik iş adamı özellikle Türkiye’den insanların turist olarak gezmeye Kırgızistan’a gelmelerine, iş adamlarının bölgede güzel fırsatlar olduğunu, yatırım yapmasını gücümüze güç katacağını belirtti. 

2. Mehmet operası izleyicilerle buluştu 2. Mehmet operası izleyicilerle buluştu

ismail-7
Biz nasıl Kırgızistan’a Türkistan’a Atayurdu diyorsak onlar da Türkiye’ye öncü devlet Anayurt diyorlar. Türk dünyasıyla ilişkileri, sivil toplum örgütleri ve siyasi yapılarla zenginleştirmek, gidiş gelişleri ve programları fazlalaştırmak, festivaller yapmak, Türk birliğine gidecek en güzel yollardan biri olduğunu da belirtti. Kırgızistan insanının çok misafirperver olduğunu, Türk dünyasından gelenlere karşı özellikle ayrı bir sevgi beslediklerini açıkça dile getirdi.

ismail-7
Ayrıca çok az sayıda özel olarak NUKİ adıyla ürettiği bıçak serisinden, İsmail Türk’e hediye etti. Bu özel üretim bıçak, hediye mağazalarında ve havaalanı Eksport mağazalarında satılmaktadır.

baş-1

Editör: Habererk Com