Polis Karakolunda  Silahlı Saldırı: İki Polis Şehit Oldu Polis Karakolunda Silahlı Saldırı: İki Polis Şehit Oldu


Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitim çalışanları için yapılan ‘Banka Promosyon’ anlaşmasında ilçeler arasındaki uçuruma sert tepki gösterirken, “Bursa’nın komşu ilçelerinde 10’ar bin liralık promosyon fark mı olur! Bu ilçeler Patagonya Cumhuriyeti’nemi bağlı da bizim haberimiz yok!” dedi. Türk Eğitim Sen Bursa Şube Başkanları oluşan enflasyon farkının memur maaşlarının erittiğine işaret eden 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu; “Verilen sabit ücret bile kirayı ödeyemezken bizlerden bir nesle eğitim vermemiz bekleniyor. Biz tüm zorluklara rağmen tüm şartları zorlayarak vazifemizin başındayız.” dedi.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş; “Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda fiyatları başta olmak üzere temel gereksinim maddeleri anormal bir fiyat artışı göstermiştir. Memurun alım gücü azalmış, hayat pahalılığı kamu çalışanlarının belini bükmüştür. Enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında kamu çalışanları mağdur edilmemelidir. Hal böyleyken bankalar aynı isimde olmasına rağmen ilçelerdeki işlemlerde uçurum olarak dile getireceğimiz fiyat farkı var!” dedi.

PROMOSYON HER YIL İÇİN EN AZ BİR MAAŞ TUTARINDA OLMALIDIR !

Gümüş; “Banka Promosyon İhaleleri ile ilgili artık yasal bir düzenleme şart olmuştur. Promosyon ihaleleri ilçe milli eğitim müdürlüklerinin pazarlık becerisine ya da bankaların şube müdürlerinin insiyatifine bırakılacak bir konu olmaktan çıkarılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlığa bağlı tüm eğitim çalışanları için Bakanlık olarak ihaleye girmelidir. Şayet bu teknik olarak mümkün olmuyorsa İhale Şartnameleri Bakanlık tarafından hazırlanmalı ve her ilde aynı şartname ile ihaleye çıkılmalıdır. Artık memur ve memur emeklisinin hakkı haline gelmiş promosyon konusu bir standarta kavuşturulmalı, ihaleye girecek bankalar için en azından eğitim çalışanlarının maaşının altında bir teklifle gelmemesi şartı getirilmelidir. Durum onu gösteriyor ki; eğitim çalışanlarının bankalar tarafından da hakkının yendiği bir sürece doğru hızla gitmekteyiz. İlimizde bir ay içersin de yapılan ihaleleri;

Kestel 10 Bin
Gürsu 20 Bin
Yıldırım 30 Bin

ile birbirinden farklı bankalar kazanmıştır. Eğitim çalışanlarının maaşları her yerde aynı iken promosyondan faydalanmada bir birinden ayrılması kabul edilir bir durum değildir. Bu duruma bir an önce bir standart getirilmelidir.” dedi.

Editör: Habererk Com