Türk Ocakları Genel Merkezi “Milliyetçilik Suç Değildir” başlığı ile sosyal medya hesabından paylaştığı yazılı manifestosunda

 “1. Milliyetçilik suç mudur?

2. Anayasa ve kanunlar değişmiş de bizim haberimiz mi yoktur?

3. Türkiye’de bir sığınmacılar ve kaçak göçmenler sorunu yok mudur?

4. Bizzat İçişleri Bakanlığı, kaçak göçmenlerle ilgili operasyonları hakkında açıklamalar yapmıyor mu?

5. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere yetkililer, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgede kurulacak iskân yerlerine sığınmacıların yerleştirileceğini ifade etmiyorlar mı?” sorularını sordu.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Güvenlik Daire başkanlıkları sosyal medya üzerinde sığınmacılara yönelik paylaşım yapan hesaplara yönelik ortak çalışma başlatmıştı. Bu bağlamda Aykırı haber sitesinin genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı tutuklandı.

Aynı gerekçelerle bugün Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek adlı 4 kişi daha gözaltına alındı. Gazeteci yazar İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, mahkemeye çıkarılan Serkan Kafkas tutuklandı.

Saymaz, “Gönderilerinde milliyetçi paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiştir.' Kanıt diye Kafkas’ın 8 Aralık 2022’deki paylaşımını cımbızla çekip almışlar. Bu tweet’in "suça konu paylaşımlardan olabileceği' savunuluyor.” İfadelerini aktardı. Bahsi geçen paylaşım ise şöyle:

“Bir zamanlar ‘çözüm sürecinin’ karşısında durmak, Ergenekon kumpasına direnmek ne ise bugün ülkemizin göç akınları ile istila edilmesine karşı durmak da o. Devletin bekası ancak bu topraklardaki Türk varlığını korumak ile mümkün. Uyanış bu yüzden kıymetli. Uyanın!”

Zaten günlerdir Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı için sosyal medyada “hukuksuz yargılandıkları” dile getiriliyordu. Bugün Serkan Kafkas’ın da tutuklanmasının ardından Türk Ocakları yazılı bir açıklama yaptı. O yazılı açıklama şöyle:

t,rk ocakları milliyeyçilik

İYİ Parti lideri Meral Akşener de “milliyetçilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan” Serkan Kafkas’ın ardından şu açıklamayı yapmıştı:

“Ülkemizde “suç” kavramı, belli ki yeniden tanımlanıyor.

Bugün, gazeteci gencimiz Serkan Kafkas milliyetçi paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Hayırdır muhteremler, milliyetçilik ne zamandan beri suç oldu?

Bu rezillikten bir an önce geri dönün!

Siz önce uyuşturucu satıcılarının, rüşvetle dışarı çıkarılmasına mani olun!

Türk milliyetçisi gençlerimizin üzerinden de elinizi çekin!”

meral akşener tweet

Editör: Habererk Haber Merkezi