Rusya ile Gürcistan arasındaki Vladikavkaz Sınır Kapısı’nda bekletilen tırlar, uzun kuyruklar oluşturuyor. 40 güne kadar uzayan bekleme süreleri nedeniyle tır şoförleri sorunlar yaşıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasının ardından Rusya’ya ulaşmak ve bu ülkeden ayrılmak için alternatif güzergahlara yönelen Türk tırlarının, Rusya'dan çıkmak için 35 gündür sınır kapısında bekletildiği öğrenildi. Vladikavkaz Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzayan kuyruklarda çıkış yapmak için bekleyen Türk tır şoförleri, kumanyaları bittiği için perişan durumda bekletildiklerini söyledi.

Sınır kapısında görevli polislerin geçişleri zorlaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Türk TIR şoförleri, "İsteseler çıkışımıza kısa zamanda izin verebilirler" dedi.

Vladikavkaz Sınır Kapısı’nda 22 gündür bekletildiğini belirten bir Türk TIR şoförü, “Bu süre 40 günü bile bulabiliyor. Şu anda Türk TIR şoförleri arasında 35 gündür bekleyenler var. Bekleme süresi daha da uzayacak gibi görünüyor. Ciddi ihmaller ve gereksiz çıkartılan sorunlar nedeniyle günlerdir boş yere bekliyoruz. Bazı arkadaşlarımızın parası bitti. Su, elektrik, kumanya yok. Bilerek bizi perişan ediyorlar. Sadece Türk tır şoförleri değil Tacik ve Özbek arkadaşlarımız da bekliyor. Bazı araçlar anlaşarak transit geçiyor. Türkler bekliyor. Rüşvet istiyorlar. Araç başına istenen tarife 200 dolar. Burada market yok, yiyecek alabileceğimiz bir yer yok. Tuvalet ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir yer yok. Yetkililerden bu sorunu çözmesini bekliyoruz” dedi.

TIR BAŞINA TARİFE 200 DOLAR

Vladikavkaz Sınır Kapısı’nın hemen yanında bekleyen 1.000 civarında tır bulunduğunu anlatan Türk tır şoförü, “Burada bize resmen ‘para vermeden geçemezsiniz’ deniliyor. Mesela dün mecburen 7 aracı saldılar. 4’ü Türk, 3’ü Ermeni aracı. Onlardan bile para aldılar. İsteseler bu kuyruğu bir haftada bitirebilirler. Ancak polis sorun çıkarıyor” diye konuştu.

Rusya'dan çıkış kapısında Türk tırlarının bekleme süresi 35 günü buldu!

Türk TIR'ları Rusya'dan çıkış için 35 gündür bekliyor - Son dakika ekonomi  haberleri – Sözcü

Editör: Yadigar Hanım