Sanatçı Türkan Şoray, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolarda tutuklu gençlere ve baskı altındaki sanatçılara destek verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gençlerin neden tutuklandığını sorgulayan Şoray, “Sanat ve sanatçı susturulmamalıdır” mesajını vurguladı.

Kocaeli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı Kocaeli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı

Demokratik haklarını kullanan gençlerin tutuklu olmasının üzüntüsünü dile getiren Şoray, sanatçıların eleştirel doğasına dikkat çekerek, sanatın topluma ayna tuttuğunu ve susturulmaması gerektiğini ifade etti.

Gençlerin özgürlüklerine bir an önce kavuşması gerektiğini belirten sanatçı, herkesin empati ve sevgiyle hareket ederek daha yaşanabilir bir ülke için birlikte çalışması çağrısında bulundu.