Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden gelen oy kullanma görüntüleri sosyal medyada hızla yayılmaya devam ederken aynı kabine giren iki kişinin uzulsüz kullandığı oy görüntüleri tepkilere neden oluyor.

Oy kullanma esnasında çekilen bir görüntüde Suriyeli oldukları iddia edilen iki kişi herhangi bir engellerinin bulunmamasına rağmen kabine birlikte giriyor. Yaşlı bir kadın ve erkek aynı anda oy kullanma kabinine girerek adaylarının Erdoğan olduğunu belirtiyor. Daha sonra Arapça konuşmaya başlayan Suriyeli adam, annesi olduğu tahmin edilen yaşlı kadına oy pusulasında Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu alana mühürü basmasını istiyor. Yaşlı kadın daha sonra yanındaki genç erkeğin yönlendirmesiyle AKP’nin bulunduğu alana lührü basıyor.

ÖZEL DURUMLAR DIŞINDA OY KULLANMA KABİNİNE REFAKATÇİ İLE GİRMEK YASAK

Seçim sırasında oy kullanma kabinine refakatçi ile girilmesinin iki şartı bulunuyor. Oy kullanacak seçmenin iki uzvunun da (kollarının) olmaması ya da yüzde 100 görme engelli olması halinde seçmen ile birlikte refakatçisi de kabine girebiliyor. Her vatandaş bir kez refakatçi olabiliyor.

Editör: Yadigar Hanım