T24 yazarı Mehmet Tezkan, baskın seçim iddialarını değerlendirdi.

Tezkan'ın baskın seçimi konu olan yazısından ilgili kısım şu şekilde:

Daha da kötü günler başlamadan iktidar sandığı önümüze koyacak demektir. En geç kasım ayında baskın seçime gidecek! Emareler bunu gösteriyor. (Küçük bir not: Tabii MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ikna ederse. Geçen gün yazdım anahtar onun cebinde.)

Kasım ayında baskın seçim olacağına dair bir gösterge daha. Bankalar gelir beyan edemeyenlere 1300 lira limitli kredi kartı veriyordu. BDDK bu limiti 2000 liraya çıkardı. En az ödenmesi gereken tutarı üç defa ödemeyenin kartı kapatılıyordu, BDDK 2020 yılı sonuna kadar bu uygulamayı yasakladı.

Yani ödemesen de harca demiş oldu.

Yukardaki listeye bakın. İktidar hayatı 2021’e ertelemiş. 2020 yılında sıkıntıyı minimuma indirmeye çalışmış. Çıkan sonuç bu.

O zaman kasımda baskın seçim kaçınılmaz.

"ERDOĞAN VE AKP GÖZE ALAMAZ"

Ama bir dakika... Cumhurbaşkanı da AKP heyeti de bu seçim yasasıyla sandığa gitme riskini göze alamaz.

Seçim kanununda belki de siyasal partiler yasasında değişiklik yapmak isteyeceklerdir.

Peki ne yaparlar/ ne yapacaklar?

Bir: Seçim sistemini değiştirirler, daraltılmış bölge modeline geçerek bölgesel barajı yükseltme yolunu seçebilirler. ANAP’ın yaptığı gibi seçim çevreleriyle oynayarak kendilerine yontarlar.

İki: İttifak kurmayı yasaklayabilirler veya ittifaka katılmak için yüzde 7 oranında baraj koyabilirler. Yüzde 7’den az oy alan parti ittifak dışında kalır.

Üç: Cumhurbaşkanı seçimi için yüzde 50 +1’i değiştirebilir, en çok oyu alan seçilir kuralını getirebilirler. Galiba en çok istedikleri de bu. 50+1’den bir yolunu bulup vazgeçmek.

Editör: TE Bilişim