Ermenistan'ın eski başbakanlarından Hrant Bagratyan, Başbakan Nikol Paşinyan'ı Türkiye ve Azerbaycan'a toprak vermeye yol açacak politikalar izlemekle suçladı. Bagratyan, Türkiye'nin Kars yakınındaki Amasya'yı talep edebileceği iddiasında bulundu.

İki askeri helikopter eğitim sırasında düştü: 1 ölü, 7 kayıp İki askeri helikopter eğitim sırasında düştü: 1 ölü, 7 kayıp

Ermenistan'ın eski başbakanlarından Hrant Bagratyan, dün akşam başkent Erivan'da hükümete karşı düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde konuştu. DW Türkçe'nin aktardığına göre, Bagratyan, Başbakan Nikol Paşinyan'ı Türkiye ve Azerbaycan'a toprak vermeye yol açacak politikalar izlemekle suçladı ve şu ifadeleri kullandı: "Paşinyan, bu politikaya devam ederse sadece Tavuş bölgesindeki bazı köyleri Azerbaycan'a vermekle kalmayacak, yarın öbür gün Türkiye'nin de Amasya bölgesini talep etmesinin önünü açacak."

Ermenistan'ın Amasya bölgesi, Kars'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. 1900'lü yılların başında bölgede yoğun bir Türk nüfusu vardı. 1930'lardan sonra ise Ermeni nüfusu Türk nüfusunu geçti. Ermenistan'ın Şirak eyaletine bağlı Amasya'da bugün toplam nüfus ise 2 bin 200 kişi ve neredeyse tamamı Ermeni. Amasya, Ermenistan'da renkli evleriyle de bilinen bir yerdir.

Editör: Habererk Com