Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından bu yıl 65'incisi düzenlenen 'Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerine verildi. Toplam 33 ödülün verildiği törende Demirören Haber Ajansı'na 2 ödül verilirken Demirören Medya toplam 5 ödüle layık görüldü.

TGC 65. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu'nda düzenlenen törende 33 ödül sahiplerine verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Vahap Munyar, "'Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' yarışmasına katılan meslektaşlarım ürettikleri haberleriyle, programlarıyla, köşe yazıları ve fotoğraflarıyla ülkede koşullar ne olursa olsun haberin özgür dolaşımına çok önemli bir katkı sunuyorlar. Ortamın sıkıntılarına rağmen; yılmadan, büyük emek vererek yurttaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyorlar. Gazeteciler olarak daha fazla mesleki dayanışmaya ihtiyacımız var bu dönemde. Siyasetin yükselen temposunda gazeteci, rekabet nedeniyle de olsa bir başka gazeteciye bilinçli ve açık mesleki zarar vermekten kaçınmalıdır. Bir meslektaşının yayınını engelleyici davranışlarda bulunmamalıdır. Gazeteci, mesleki nedenlerle zor durumda kalan meslektaşlarıyla da dayanışma içinde olmalıdır. Bunun da yeri bildiğiniz gibi cemiyetimizin çatısının altıdır. Meslektaşlarımıza yönelik tüm haksız ve hukuksuz saldırılar engellenmeli, saldırganlar cezalandırılmalıdır. Her görüşten yurttaşın oyunu alarak göreve gelen siyasi partiler, her görüşten gazetecinin etkinliklerini izlemesine olana sağlamalıdır" dedi.

DEMİRÖREN HABER AJANSI İKİ ÖDÜL KAZANDI

Bu yıl 65'incisi düzenlenen ödül töreninde Demirören Haber Ajansı iki ödül aldı. 'Toplum Ödülü' dalında Murat Solak ve Özgür Eren'in 'Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye öldü' başlıklı haberi ile, 'TV Kamera Çalışması Övgü' dalında ise seçici kurul, DHA kameramanı Hasan Bozbey'i, 20 Aralık 2023 tarihinde görüntülediği 'Bursaspor-Diyarbekirspor maçında saha karıştı' çalışmasıyla ödül almaya hak kazandı.

DEMİRÖREN MEDYA'YA 5 ÖDÜL VERİLDİ

77 İlde Çocuk İstismarı Operasyonu: 156 Gözaltı 77 İlde Çocuk İstismarı Operasyonu: 156 Gözaltı

DHA'nın aldığı iki ödülün yanı sıra Demirören Medya çalışanlarına toplam 5 ödül verildi. 'Araştırma Ödülü'nü Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz, 25 Kasım-13 Aralık 2023 tarihleri arasında 'Seçil Erzan haberleri serisi' araştırmasıyla kazandı. 'Birinci Sayfa Düzeni Ödülü'nü Hürriyet Gazetesi'nden Arif Dizdaroğlu, 4 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan birinci sayfa ile aldı. TV Kamera Çalışması Ödülü ise CNN Türk'ten Halil Kahraman, 15 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan, 'İsrail polisinden gazeteciye şiddet' başlıklı çalışmasıyla aldı.

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER DUYGULARINI İFADE ETTİLER

Törende ödül alan DHA muhabiri Murat Solak, "Bu haber, haber takibi açısından önemli bir haberdi. İlk etapta normal bir kaza haberiydi ama daha sonra hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer'e kimin çarptığına, kimin öldürdüğüne dair takip sürecinde Özgür Eren Adli Tıp Kurumu'ndan ben de Maltepe'deki cem evinden takibini yaptık ve sonuçta Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun kazaya karıştığına dair bir bilgiye ulaştık ve bu bilgiyi haberleştirdik" dedi.

DHA Bursa muhabiri Hasan Bozbey ise, "Demirören Haber Ajansı olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin layık gördüğü bir ödülü almış olduk. Futbolda şiddet olayının görüntüleriyle ödül aldım. İsterdim ki daha güzel bir görüntüyle ödül almak. Gururluyum, Demirören Haber Ajansı ailesinden olmak çok güzel" ifadelerini kullandı.

Ödül alan CNN Türk haber kameramanı Halil Kahraman ise, "İsrail'in Gazze kuşatmasında Ekim ayından bu yana 150'ye yakın gazeteci arkadaşımız görevleri başında hayatını kaybetti. Ben de bu ödülü onların ruhuna adamak, onlar adına almak istiyorum" şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü

TGC Başkanı Vedat Munyar'ın konuşması

Ödül alanlardan detay görüntüler

Salondan detay görüntüler

Ödül alanlardan detay görüntüler

Toplu fotoğraf sırasında detay görüntüler

CNN Türk Haber Kameramanı Halil Kahraman'ın konuşması

DHA muhabiri Murat Solak Röportaj

DHA muhabiri Hasan Bozbey Röportaj

Editör: Habererk Haber Merkezi