İSTANBUL,(DHA) -  Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Azerbaycan Golf Federasyonu (AGF) Başkanı Rauf Khalilov, iki ülke federasyonu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla bir iş birliği anlaşması imzaladı.
Ataşehir'de bulunan TGF İstanbul ofisinde gerçekleştirilen imza törenine; Yıldırım Demirören ve Rauf Khalilov'un yanı sıra Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinden İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Murat Karaduman, Serhat Soysal ile Azerbaycan Golf Federasyonu Başkan Vekili Anar Azimov, Azerbaycan Golf Federasyonu Genel Sekreteri Leyla Abbasova katıldı.
İş birliği anlaşmasında; antrenör eğitimleri, gençlik gelişim programları, hakem eğitimleri, alt yapı gelişimi, oyunculara uluslararası düzeyde rekabet etmeleri için fırsatlar yaratmak adına müsabaka organizasyonları, ülkedeki sporcu sayısının arttırılması, teknik konularda karşılıklı uzmanlık paylaşımı ve başkaca konularda ortak çalışmalar yapılması yer aldı.  Anlaşma kapsamında Türkiye ile Azerbaycan, her yaştan golf takımları arasındaki tüm kategorilerde özel maçlar ve ikili kamplar düzenleyecek.
YILDIRIM DEMİRÖREN: İKİ KARDEŞ ÜLKENİN GENÇLERİNE GOLF SPORUNU SEVDİRMEYİ VE YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Azerbaycan ve Türkiye olarak bizler aynı kaderi paylaşan, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinen tek milletin iki devletiyiz.. Bugün Azerbaycan Golf Federasyonu ile imzaladığımız bu anlaşma ile öncelikle iki kardeş ülkenin gençlerine golf sporunu sevdirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Federasyonlarımız arası deneyim, teknik uzmanlık ve bilgi alışverişinde bulunmak, ülkelerimizde golf sporunu geliştirmek adına ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlikler, turnuvalar düzenlemek üzere birlikte çalışmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz" İfadelerini kullandı.
RAUF KHALILOV: GOLFÜN AZERBAYCAN'DA BÜYÜMESİNİ DESTEKLEMEK İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERMEYE KARARLIYIZ
Azerbaycan Golf Federasyonu Başkanı Rauf Khalilov ise "Devletimizin ülkemizde sporun gelişimine büyük önem verdiğini paylaşmaktan gurur duyuyorum. Golf, Azerbaycan'da diğer sporlar kadar popüler olmasa da, büyümesini desteklemek için her türlü çabayı göstermeye kararlıyız. Golfü geliştirmeye olan bağlılığımızın en önemli örneği, kardeş komşu ülkemiz Türkiye ile bir iş birliği anlaşması imzalamamızdır. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki gerçek kardeşlik ve dostluğun bir kanıtıdır. Golf alanında ikili iş birliği ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Amacımız, golfün gelişimi konusunda bilgi, deneyim ve en iyi uygulamaların paylaşılmasını sağlamayı, golf turizmine teşvik etmeyi ve uluslararası golf etkinliklerini bölgemize çekmeyi hedefliyoruz. Bu iş birliği, golfçülerimizin ve golf tutkunlarının birbirlerinden öğrenmeleri, deneyimlerini paylaşmaları ve ortak golf tutkumuz aracılığıyla dostluğu pekiştirmek için paha biçilmez fırsatlar sağlayacaktır" ieklinde konuştu.  
(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha