TÜRKİYE ve DEMOKRASİ

 

 

 

Bir ülkenin kaderi olumlu veya olumsuz o ülkeyi yönetemeyen siyasetçileri ile eşitlenmesi ve kader’daş yapılması gelecekte tarihin en büyük ihanetlerden sayıp değerlendireceği inancındayım! Kendi geleceği karanlık olan siyasetçiler  adeta ülkeden intikam alırcasına ”benim olmazsa kimsenin olmasın” anlayışı ile haklı,haksız gayri meşru unsurlara yapılan operasyonu kendi siyasi rakiplerine diz çöktürme yok etme operasyonuna çevirme anlayışı güven,adalet,hukuk düzenini yok edecektir!

 

 

Bir yolsuzluk,kanunsuzluk başka benzer suçları ortadan kaldırmaz,kaldıramaz!

Sadece ceberut anlayışla ertelenir! Siyasette rakiplerin ortak paydaşlığı o ülkenin ve yaşayan milletin menfaat ve mutluluğunda olmalıdır! Birbirlerini ayakta tutmak,yaşatmak gibi gayri ahlaki ve hukuksuz ittifaklar o ülkeyi mutlak diktatörlüğe getirir!

 

 

 

Sadece taraftarlarınız haklılığı üzerinden,sadece kendi haklarınız üzerinden verdiğiniz mücadele bir tür menfaat ve ele geçirme günümüz modası ile paralel anlayışları besler! Demokrasi hiç fark gözetmeksizin bütün bireylerin hukukunu savunursanız yaşatılabilir.

 

 

Türkiye güçlü ve büyük olmayı sadece ve sadece demokratik düzeni ile elde edebilir.Bunu gören başta ABD ve AB bizi 3.dünya ülkeleri ligine göndermenin her türlü alt yapısını hazırladılar!Siz bakmayın onların yalandan eleştirmelerine! Gerçek demokratik özgür bir İslam ülkesi ciddi bir rol model ve medeniyete yüzünü dönmüş akıl ve bilimle buluşmuş,her şeyi yerli yerine koymayı becerebilmiş olduğunda sömürülmekten kurtulmanın ilk adımı olacaktı.Daha düne kadar asya,Ortadoğu ekseninde örnek ülke görülen herkesin gelmek ve yaşamak için can attığı Türkiye bakın bu gün ne hale getirilmiştir?

 

 

 

Kısacası tasfiye olması gereken suç ve suçlular iken Türkiye de tasfiye edilen hukuk ve demokrasi olmuştur! Din,milliyetçilik,yok,tünel,köprüler ise bu tasfiyelerin uyku ilacı yapılmıştır! Özgürlük adı altında yaşama müdahale emareleri sözde bir takım haklar veriliyormuş gibi yapılarak mahalle baskılarının temellerini üzülerek seyrediyoruz!

Hafızalarımızda olumsuz travmalar bırakan dün ki ceberut anlayışı kurumlar örnek; (GATA,ÜNİVERSİTELER,VE DEVLET MEMURLUKLARI) inançlı insanları yok sayma anlayışını şimdi benzer intikam duyguları ile rövanş alma duyguları ile besleyip alkışlar alan bir iktidar anlayışı anlaşılıyor ki sıraya bir çok benzer şeyler koyacak!

 

 

 

Dün iktidarın maliye bakanı bu olup bitenlerden sonra Türk ekonomisinin yüz yıl geriye düştüğünü söylerken haksız değildi! Ama Türkiye’nin demokrasi açısından kaç yüz yıl geriye düştüğünden bahseden yok maalesef! Kaybeddiğimiz bu güzel insani değerlerin inşası ise kaybettiğimiz kadar kolay tekrar yerine gelecek şeyler değil olması daha da üzücüdür!

 

 

 

Hürriyet ve adaletin su ve yemekten asla değersiz olmadığını anladığımız da iş işten çoktan geçmiş olacaktır!Çok içim acıyor ülkem adına çok üzülüyorum çok…