Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülke genelinde vatandaşlarının oy verme işlemleri sabah 08.00 itibariyle  81 ilde, 191 bin 910 sandıkta, 60 milyon 697 bin 845 seçmen oy kullanacak.
Tüm ülkede oy verme işlemi sabah 8.00 itibari ile başladı.Saat 17.00'de sona erecek olan oy kullanma işlemi sandık başında olan vatandaşların oy kullanması bitene kadar sürecektir.
Ülkede tüm sandık başlarında görevli olan sandık kurulu başkanı ve üyeleri göreve başlarken yemin ederek pusula ve zarf kontrolu ve sayımı yaptılar.
Oy kullanan kişilerin resimli kendine ait olduğu kimliğinde Türkiye vatandaşlık numarası olması gerekliliği doğrultusunda,seçmen kağıtlarıyla bir oy kullanacağı okullara giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye başladılar.

Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bu gün ilk defa dört milyondan fazla genç ilk defa oy kullanacaklar.
YSK kararlarına göre bugün saat 18.00 e kadar, tüm basın ve yayın organlarının seçim ile ilgili yorum ve tahmin yapması yasak olacak.
Bu süre 21.00 ekadar uzayabileceği gibi dahada erkene çekilebilir.Bunun için YSK seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Editör: Habererk Com