Küçük piyanist İlyun Bürkev, Mozarteum University of Salzburg Pre-College’a Türkiye’den birincilikle kabul edilen ilk öğrenci öğrenci oldu. Bu başarıdan gurur duyduğunu dile getiren Bürkev, “Bu sınava neredeyse 6 yıldır hazırlanıyorum” dedi.

Müzik yaşamına “harika çocuk” olarak başlayan piyanist Gülsin Onay’ın da “veliahtım” dediği Bürkev, bu sıfatı sonuna kadar hak ettiğini ispatlayarak dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan Mozarteum University of Salzburg Pre-College’a Türkiye’den birincilikle kabul edilen ilk öğrenci oldu.

Burkev, sadece iki kişinin seçildiği ve birincilikle kazandığı sınavı şöyle anlattı:

"Çok sayıda online kayıt üzerinden 13 öğrenci seçiliyor. Ve bu 13 öğrenci 12 kişilik bir jüri kadrosuna performans sergiliyor. Ben de bu 13 kişiden biriydim. Dört parça hazırlamıştım ama hocalar sadece üç parçayı dinleyip yeterli olduğunu söyleyerek performansımı çok beğendiler. Ertesi gün solfej, teori sınavlarına kabul edildim ve o sınavları geçtim. Sadece iki kişi alındı okula ve birincilikle okula girmek beni çok ama çok mutlu etti. Bu sınava çok uzun süredir hazırlanıyordum, neredeyse 6 yıldır. Üzerimde emekleri çok büyük olan hocam Prof. Burcu Aktaş Urgun, sevgili hocam Gülsin Onay ve Mozarteum’da sevgili hocam Gereon Kleiner ve ocak ayından beri çalıştığım yeni hocam sevgili Prof. Pavel Gigilov beni çok güzel bir şekilde bu sınava hazırladı. Tabii ki heyecanım vardı. Oraya gideceğimden dolayı çok mutluydum yani mutlu bir heyecanım vardı. Ama elimden gelenin en iyisini yapacağımı biliyordum."

Piyano eğitimine 4 yaşında başlayan 13 yaşındaki İlyun Bürkev, Uluslararası Chopin Piyano Ödülü dahil çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi.

Editör: Yadigar Hanım