7 ay önce İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadınla tartışmaya başlayan ve kısa süre sonra bıçak çekerek metroda terör estiren Emrah Yılmaz isimli şahsın tahliyesine karar verildi.

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Emrah Yılmaz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Yaşanan olayda müştekiyi uyardığını, buna karşın müştekinin kendisine tekme attığını öne sürerek adeta suçluluğunu reddetmeye devam eden sanık Yılmaz hakkında Cumhuriyet savcısı, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Mevcut delil durumu ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Türkiye'nin günlerce konuştuğu olaya ilişkinin hazırlanan iddianamede Emrah Yılmaz'ın "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "basit yaralama", "hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" ve "zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Editör: TE Bilişim