Cumhuriyet’ten Elif Günsel’in haberine göre,

Afrika’nın en zehirli yılanlarından biri olan Cape Kobra bir uçağa sızdı ve pilot bölümüne kadar ilerledi. Pilot Rudolph Erasmus Beechcraft Baron tipi uçağındaki 4 yolcunun paniğe kapılmaması için sessiz kalmaya karar verdi. İniş prosedürlerini izlemeye başlayan pilot, yolculara teknik bir problem nedeniyle alçaldıklarını söylemişti.

En sonunda, uçak havaalanına güvenli bir şekilde indi ve yolcular uçaktan çıkmaya başladı. Yılanın uçağa hangi yolla sızdığını ve uçak yere değer değmez kendini nasıl dışarı attığını uğraşsalar da bulamadılar. Zaten yılan yakalanabilseydi bile uyarı cezası verilip doğaya salıverilecekti.

Uçak toprak piste indiğinde pilot kendisini haberlere konu edecek, ömür boyu anlatacağı bir olayı kazasız belasız atlattığı için mutluydu. Kokpit pilotun güvenli alanıydı. Ölümcül bir tehdide 3 bin metre yükselikte kaçacak yeri olmadığı bir anda yakalanmıştı. Hayatını yeryüzüne yapışık olarak geçiren yılan ise ilk defa dünyayı yüksekten algılayabildiği için mutlu, pilota verdiği rahatsızlıktan dolayı üzgündü.

Editör: Habererk Haber Merkezi