UEFA, Süper Lig'deki 4 ekibe, mali şartları yerine getiremediği için ceza yağdırdı.

UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu, 2022/2023 sezonunda Finansal Fair-Play izlemesine alınan İstanbul Başakşehir, Trabzonspor ve Konyaspor’a para cezası verirken, Beşiktaş’ın mali hedefleri yerine getirdiğini, ancak uzlaşma anlaşması doğrultusunda önümüzdeki sezon da izlenmeye devam edeceğini bildirdi.

TRABZONSPOR 2 MİLYON EUROLUK KATKI ÖDEMEYİ KABUL ETTİ
UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu Birinci Dairesi, 2019, 2020, 2021 ve 2022 mali yıllarını kapsayan denk hesap şartının değerlendirmesini tamamladı. UEFA’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, değerlendirme altında bulunan 4 Türk kulübünden 3'üne para cezası verildiği bildirildi.

Sunil Gulati başkanlığındaki Kulüp Mali Kontrol Kurulu Birinci Dairesi, Trabzonspor’un denk hesap şartına uymadığını belirledi. Bordo-mavili ekip, 2 milyon Euro’luk bir mali katkı ödemeyi kabul ederken bunun 300 bin Euro’luk kısmının (yüzde 15) sabit ve zorunlu ödeme, kalan 1 milyon 700 bin Euro’luk kısmının (yüzde 85) ise kulüplerin kendi uzlaştırma anlaşmalarındaki hedeflere uyması şartına bağlı olduğu bildirildi. Trabzonspor'a hedeflere ulaşmadığında ek cezalar verilemesi gündemde.

KONYASPOR VE BAŞAKŞEHİR'E CEZA
UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu, incelemelerin ardından küçük denk hesap açığı olduğu belirlenen Konyaspor’a 100 bin Euro ceza verdiğini, İstanbul Başakşehir’in ise 2022 mali yılı için belirlenen hedefleri tutturamadığı için 400 bin Euro cezaya çarptırıldığını açıkladı.

BEŞİKTAŞ BELİRLENEN HEDEFLERİ YERİNE GETİRDİ
UEFA'dan yapılan açıklamada, Finansal Fair-Play izlemesine tabi tutulan Beşiktaş’ın ise 2022 mali yılı için belirlenen hedefleri yerine getirdiğine dikkat çekilirken, siyah-beyazlı kulübün gelecek sezon uzlaşma anlaşmasına uyup uymadığının izleneceği dile getirildi.Kuru çay fiyatlarına Haziran ayı başında yapılan yüzde 43 zammın ardından bir zam daha geldi. Çaykur, kuru çay fiyatına yüzde 9,5 zam yaptığını açıkladı.

Editör: Yadigar Hanım