Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın, başkent Moskova ve Moskova Bölgesi’ne düzenlediğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırının gece İHA’larla yapıldığı belirtilerek, “1 Ağustos gecesi, Kiev rejiminin Moskova şehrine ve Moskova Bölgesi’ne İHA’larla düzenlediği terör saldırısı engellendi” denildi.

Açıklamada, Moskova Bölgesi’ne bağlı Odintsovo ve Naro-Fominsk ilçeleri üzerinde iki Ukrayna İHA’sının Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğuna dikkat çekilerek, bir İHA’nın da elektronik harp sistemiyle etkisiz hale getirildiği bildirildi. Kontrolünü kaybeden İHA’nın ise Moskova-City bölgesine düştüğü öğrenildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, birkaç İHA’nın Moskova’ya uçarken hava savunma sistemlerince vurulduğunu söyledi. Sobyanin, “Bir tanesi, geçen seferki gibi, aynı gökdelene uçtu, 21’inci katın cephesi hasar gördü. 150 metrekarelik cam kırıldı. Zarar gören yok. Acil Durum Servisi olay yerinde çalışıyor” dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir İHA’nın Moskova’da gökdelenlerin yer aldığı Moskova-City bölgesine düşmesi nedeniyle patlama olduğu görülüyor.

Moskova’da, “Moskova-City” olarak adlandırılan Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde ulusal ve uluslararası şirketlerin yönetim merkezleri bulunuyor.

Ukrayna, 24 ve 28 Temmuz  tarihlerinde de Moskova'ya İHA'larla saldırılar düzenlemiş, saldırılarda ölü veya yaralı bulunmadığı bildirilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Temmuz’da da Ukrayna’nın Moskova ve Moskova Bölgesi’ne İHA’larla saldırdığını duyurmuş, saldırısı engellenen İHA’lardan birinin Moskova-City bölgesindeki bir gökdelene çarparak binaya hasar verdiğini açıklamıştı.

Editör: Yadigar Hanım